Groep 3 en 4

Welkom allemaal op de groepspagina van groep 3 en 4.

Wij zijn een gezellige groep van 27 kinderen.
Er zitten 17 kinderen in groep 4 en 10 kinderen in groep 3. 

Wij hebben 2 juffen: juf Klaassiena en juf Ellen. Juf Klaassiena is er van maandag t/m donderdag
en juf Ellen is er van maandag t/m vrijdag.

In groep 3 leren we lezen, schrijven, rekenen en nog veel meer.
In groep 4 zijn wij al bezig met de tafels wat wij erg interessant vinden. Verder leren we klokkijken
en krijgen wij nu Staal (nieuwe taalmethode) en verkeer. 

2 keer in de week hebben we gym. Verder krijgen wij muziekles, drama, HVO/GVO, zijn wij bezig met IPC en is er ook nog tijd om te knutselen en spelen. 

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen in onze klas.  


Leerlingenbord

Schoolbreed zijn wij begonnen met het leerlingenbord. Elke groep heeft een bord in de klas hangen. Elke dag kunnen de kinderen aangeven hoe ze zich voelen, behaalde successen worden genoteerd en het doel van de week staat op het bord geschreven. Iedere week proberen wij ons doel te halen door samen ons te houden aan de gemaakte afspraken. De kinderen kunnen punten verdienen via classdojo. Als wij ons doel hebben gehaald, dan gaan we dit vieren met een beloning welke door de kinderen is bedacht zoals koekjes bakken, een kijkje nemen op zolder, buiten spelen, pyjamaparty etc.  Neem gerust eens een kijkje in de klas. 

Thema IPC: We zijn wat wij eten.

Wij hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema: We zijn wat wij eten. Als startpunt was de klas omgetoverd tot restaurant. Twee ''mensen'' kwamen in het restaurant om te eten en de ober nam de bestelling op. Wat staan er veel gerechten op een menukaart zeg. Uiteindelijk hebben de gasten iets uitgekozen en heerlijk genoten van een tomatensoep en poffertjes. 

Samen met de kinderen hebben we allerlei woorden bedacht die met eten te maken hebben. Waar koop je eten? Waar komt het eten vandaan? Wat vind je lekker? Hoe kun je eten bereiden en waarom eten we? Via wordle hebben we mooie woordvelden gemaakt.

We hebben veel geleerd over de geschiedenis. Hoe kwamen de jagers/verzamelaars en de boeren aan eten?

Ook de vakken aardrijkskunde, natuur, muziek en techniek kwamen aan orde. 

We hebben geleerd dat er 5 voedselgroepen zijn bestaande uit: koolhydraten, melk en zuivel, eiwitten, vitaminen en mineralen & vetten en suikers. Daarnaast hebben we het gehad over de schijf van vijf. Wat houdt het in? Wat hoort bij iedere schijf? Wat is gezond en wat is ongezond? Ons samenwerkingsopdracht was: ‘’Maak een schijf van vijf’’.

Voor de voorjaarsvakantie zijn wij bezig geweest met gezonde voeding. We hebben allerlei fruitsoorten laten zien en proeven. Daaraan vastgekoppeld hebben we uitgezocht waar het fruit vandaan komt. De kinderen mochten in tweetallen de landen opzoeken in een atlas. Daarna hebben we er een overzicht van gemaakt. Het was een groot succes.

Verder hebben we het nog gehad over de verschillende smaakpapillen, het lied ''fruitsalade'' aangeleerd en mochten we thuis invullen wat we op 1 dag allemaal hadden gegeten en gedronken. Hiervan hebben we grafieken gemaakt. Er kwam uit dat de kinderen veel brood eten, maar ook fruit/groente! 

Als afsluiting is de vader van Jorian bij ons in de klas geweest. Hij is kok en heeft ons allerlei dingen verteld. Samen met hem hebben wij pizza's gebakken. 

Wij hebben ontzettend veel geleerd over het thema en hebben veel leuke dingen gedaan/ontdekt. Zie ook de foto's. 

BS De Klaver -  -